utorak, 15. lipnja 2010.

Makeover bilježnice

Ovo je bila bilježnica-adresar, plava sjajnih korica....dok je nisam dohvatila!
Pošto su korice dosta glatke i sjajne, malo je problematično nanositi prvi sloj boje. U takvim situacijama bolje je tufkati spužvicom, nego bojati kistom. Druga ruka pokrije sve ono što nije uspjela prva. Može se još naknadno popravljati ono što se nije izjednačilo drugim slojem boje, ali to je šarenilo čak i poželjno, jer će se ionako kasnije raditi sjene, a ovako ih dobijete "u hodu".
Zatim se lijepi decoupage papir. Kada se posuši ide se sa šablonama. Bitno je da je podloga potpuno suha, jer će se šablona lagano prilijepiti na podlogu i ako nije dovoljno suha može sa sobom dići i dio boje s podloge, kad se bude micala.
To je nezgodno kad ovakvih vrsta podloga (od plastike, nekad i od metala) koje nisu čvrste ili drvene. Možda je ovdje bolje preskočiti fazu sušenja sa fenom, nego pustiti da se osuši preko noći. Dakle, preko željenog motiva sa šablone opet tufkati bojom i kada se sve posuši počinje zabava s bitumenom!
Radite sjene gdje mislite da treba. Ovdje je korištena i zelena boja za sjenčanje.
Na kraju uzeti smeđu akrilnu boju, razrijediti je sa mrvicu vode i čvrstim kistom (metoda noktom!) lagano poprskati preko svega. Ne pretjerivati! :-)
Sve premazati 2K lakom, utrljati uljanu boji i ispolirati.
Eto, tko ima lijepši poslovni adresar nek se javi!!! :-)







2 komentara:

LadyA kaže...

Dala si mi super ideju. Rezultat tzi je odličan. Hvala na inspiraciji, pozdrav!

Anonimno kaže...

hi, new to the site, thanks.

Related Posts with Thumbnails