Što reći o "prstićima" osim da su super ukusni i izazivaju raznolike reakcije od "....uuu, ovo je cool!" do "...ja ti ovo neću jesti!".
Osnova recepta je iz Dobre Hrane br. 17, kojeg sam malo izmijenila.
Prhki prstići
500 grama brašna
žlica mljevenog đumbira
žličica cimeta
2 vanili šećera
korica limuna i naranče
malo ruma
250 grama maslaca
150 grama šećera
2 žutanjka i 1 cijelo jaje
Sve dobro izmiješati. Pustiti da tijesto odmori u frižideru oko pola sata, sat. Razvaljati ga u glistu debljine jedan centimetar pa narezati na dužinu prosječnog ljudskog prsta.
Na mjesto nokta staviti listiće badema. Nožem zarezati konture na mjestu članaka. Prstiće peći na 170 stupnjeva, oko 20 minuta.
Eto, pa ako se poželite igrati otkupnine ili slično još ih uvijek stignete napraviti do večerašnje zabavice :-)
Uživajte!
2 komentara:
Uuuuu, al ovo je totalno kul!! I svakako bih to probala. :)
Jelda da jesu :-) Probati obavezno!
Objavi komentar