srijeda, 31. listopada 2012.

Hallo-hallo-ween!!!

Što reći o "prstićima" osim da su super ukusni i izazivaju raznolike reakcije od "....uuu, ovo je cool!" do "...ja ti ovo neću jesti!". Osnova recepta je iz Dobre Hrane br. 17, kojeg sam malo izmijenila.

Prhki prstići

500 grama brašna
žlica mljevenog đumbira
žličica cimeta
2 vanili šećera
korica limuna i naranče
malo ruma
250 grama maslaca
150 grama šećera
2 žutanjka i 1 cijelo jaje

Sve dobro izmiješati. Pustiti da tijesto odmori u frižideru oko pola sata, sat. Razvaljati ga u glistu debljine jedan centimetar pa narezati na dužinu prosječnog ljudskog prsta.
Na mjesto nokta staviti listiće badema. Nožem zarezati konture na mjestu članaka. Prstiće peći na 170 stupnjeva, oko 20 minuta.





Eto, pa ako se poželite igrati otkupnine ili slično još ih uvijek stignete napraviti do večerašnje zabavice :-) Uživajte!

2 komentara:

Romana kaže...

Uuuuu, al ovo je totalno kul!! I svakako bih to probala. :)

Fantastic hobby kaže...

Jelda da jesu :-) Probati obavezno!

Related Posts with Thumbnails